Tanskalainen ruoka ja ruokakulttuuri jaksaa ihmetyttää. Voin vielä ymmärtää voileivät, joiden päällä on juustoviipale ja hilloa. Sen sijaan melko erikoinen yhdistelmä on tukevasti voideltu ranskanleipäviipale, jolle sirotellaan hienosokeria. Tai ruisleipä, jonka päälle tulee lastunohut suklaalevynen. Kaikkein eksoottisin yhdistelmä on ollut heidän kesäinen kylmä lounastarjoomuksensa kærnemælkskoldskål med kammerjunker. Reseptissä on ainakin kefiiriä, sokeria, keltuaisia ja vaniljaa, ja tarjolle tuotaessa annoksen päälle lisätään murotaikinapikkuleipiä. Ja kyytipojaksi sillivoileipää..? Silti, kun suomalainen, tanskalainen ja unkarilainen puhuivat grilliherkuista, epäuskoisimmat ilmeet sai aikaan omat suosikkini tuorejuustolla täytetyt herkkusienet ja pekonibanaanit. :) Ps. Grillaamisen lisäksi kaipaan annospikapuuroja, xylitolpurukumia ja tietysti saunaa. Vähän naureskelin itselleni, kun pakkasin pikapuuropusseja mukaan. Nyt on omat puurot syöty, eikä...
Kommentit
Lähetä kommentti